Skugga dig med en fönstermarkis

Sol,en glasskiosk med röd-vit-randiga korgmarkiser och en mjukglass som smälter i munnen, det är sommar när den är som bäst. Om du blundar och tänker på din bästa sommardag, hur ser den ut?

fonstermarkis

Kanske sitter du på din terass i skuggan, läser en bok och sippar på en cappuccino? Eller filosoferar du kanske på en filt på stranden under ett parasoll? Den gemensamma nämnaren för dessa härliga stunder är skuggan. Vi älskar solen, men ibland blir den för varm. Ingen glömmer väl juli förra året då vi var uppe på 30 grader i veckor. Då är det skönt med skugga.

Att skugga sitt hem kan du göra på många vis. Det allra lättaste sättet är med den hederliga fönstermarkisen. I många fall är fönstermarkisen så simpel att du klarar, om du är lite händig, att sätta upp den själv. Den vanligaste fönstermarkisen är en rak arm som fälls ut i båge från husets vägg över fönstret. Oftast placeras den över köksfönstret men den passar lika bra över fönstren i vardagsrummet.

En fönstermarkis kan även användas för att ge huset en mer attraktiv fasad. Markisen för dina fönster finns i alla former, storlekar och färger och kan därför matcha fasaden eller agera som färgklick på ett annars helvitt hus.

Det är alltid bra med framförhållning, köp din fönstermarkis nu, för snart är sommaren här!

Posted in blogg

Kommentera