PLISSÉGARDINER – ETT SNYGGT SÄTT ATT MINSKA SOLLJUSET

När man tänker på interiör design så finns det verkligt enkla sätt att minimera insyn och solljus om man vill göra det. Många tänker bara på vanliga gardiner men det finns betydligt snyggare och enklare lösningar än så. Både plisségardiner och lamellgardiner tillhör exempel på vad som kan användas istället för traditionella gardiner eller rullgardiner som ofta gör att det blir för mörkt i rummet.

Fördelen med en del plisségardiner är att det fortfarande släpper igenom en del ljus men de gör att man slipper det direkta solljuset och man förhindrar ändå insyn och det kan vara skönt om man bor nära en väg eller har grannar tätt inpå. Samtidigt är plisségardiner en inredningsdetalj som faktiskt lyfter rummet när den används, ljussinsläppet gör i många fall att man upplever rummet som mycket trevligare än om solen ligger rakt på och har man den inte nerfälld så syns den inte, precis som en vanlig tråkig persienn eller liknande när man drar upp den.

Den andra riktigt snygga och smarta lösningen på samma problem, att man vill släppa in en del solljus och förhindra insyn är det som kallas för lamellgardiner. Lamellgardiner sätter man istället för vanliga gardiner och det är som långa strimmor som bilden nedan.

lamellgardin

Dessa kan man ofta styra hur mycket man vill att de skall täcka och om de skall täcka hela längden eller bara en del av fönstret vilket gör att anpassningsmöjligheterna är riktigt stora. Chansen att du hittar något som fungerar i det rum du tänker på är stort och det finns många leverantörer av lamellgardiner som man kan kontakta.

Oavsett om du väljer att gå med plisségardiner eller lamellgardiner så finns det en del saker du skall veta innan du beställer:

  • Färg på gardinen
  • Bredd på gardinen
  • Längd på gardinen

Har du koll på dessa tre saker har du en bra start för att hitta något som passar, det finns inget som är så tråkigt som när man handlar något, får hem det och inser att det inte passar så tänk till ordentligt. Du bör också försöka handla på webben eftersom de företagen som säljer där ofta har möjlighet att både erbjuda bättre priser och ett bredare sortiment eftersom dom inte behöver ha butiker på centrala delar eller samma mängd personal. Att handla online har idag blivit ett av de mest populära sätten när man skall köpa gardiner eller annan heminredning.

Posted in blogg

Kommentera