Markisens tid är här

Det är mitten av maj och man kan utan överdrift säga att det är hög tid att se över markiserna runt huset om du inte redan gjort det. Även om du inte behöver byta ut varken stommen eller tyget så är det kanske läge att smörja upp veven och alla rörliga saker som ändå finns i en markis, kanske skall du ta av och göra rent duken och leta efter hål i den eller liknande. Det finns helt enkelt väldigt mycket att göra om man vill ha sina grejer i tip-top inför den stundande och förhoppningsvis riktigt soliga sommaren där du får riktigt stor användning av dina markiser.

Sverige-markisen har vi under hela vintern fokuserat på den sommaren som kommer nu och rest världen runt för att besöka olika fabrikanter för att hitta nya fräscha tyger och nya kreativa lösningar som kommit runt om i världen. Något som vi sett under vintern som vi inte sett tidigare är att det har börjat komma prototyper för det som till exempel rullgardiner används till idag och det handlar om glas med ett inbyggt lager i som gradvis kan stänga ute solen beroende på de faktorer man bestämmer och som helt kan mörklägga ett rum trots att solens strålar skiner rakt på mitt på dagen en solig sommardag. Att det funnits sådant glas en längre tid stämmer men det som är det unika som vi såg på mässan i Kina är att glaset faktiskt klarar av att helt stänga ute solljuset vilket inte har funnits tidigare.

Men, det är ju ingenting som ersätter en markis eftersom en markis har fler funktioner och fler nyttor än att bara minska solinsläppet i din bostad. En markis har ju även fördelen att faktiskt öka stämningen över en uteplats, den hjälper till att hålla värmen när kvällskylan börjar komma smygande.

Under de kommande veckorna hoppas vi kunna presentera delar av det som vi hittat under vintern, både när det gäller de mekaniska delarna av markiserna och en mängd nya och spännande vävar och man kan utan problem påstå att 2013 kommer bli året när det blir lite mer inslag av färg i markisen än vad vi gjort de senaste 5-10 åren. Lägg med vår blogg på ditt RSS-flöde så du inte missar något roligt och spännande som presenteras under den närmsta tiden.

Posted in blogg

Kommentera